matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Notorious:
1
∫
dx Obliczyć całkę
x
3
+1
18 sty 00:31
pigor:
...,
1
1
A
Bx+C
=
=
+
= ...
x
3
+1
(x+1)(x
2
−x+1)
x+1
x
2
−x+1
18 sty 00:38
Eve:
dopełnij do (x+1)
3
podstaw x+1=t i potem na ułamki proste
18 sty 00:40