Całka nieoznaczona
Problem: ∫(e−1/x/x3)
17 sty 23:44
Bogdan:
sprawdź zapis
17 sty 23:44
17 sty 23:47
Eve: | | 1 | |
−1/x=t⇒x=−1/t⇒dtx= |
| dt |
| | t2 | |
x
3=(−1/t)
3
17 sty 23:51
jakubs: | 1 | |
| = t, dalej przez części |
| x | |
17 sty 23:52
Problem: Eve mogłabyś wytłumaczyć to przejście z x=−1/t do dtx?
18 sty 00:09
Problem: tzn nie wiem czy tak można ale to jest tak, że
?
18 sty 00:12
Eve: literówka
18 sty 00:12
Problem: Uff, moja wiedza matematyczna legła w gruzach na moment, podejrzewałem to, ale t i x jakoś
daleko na klawiaturze, dzięki bardzo
18 sty 00:16
Eve:
18 sty 00:17