matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiazac rownanie rozniczkowe
lw:
Rozwiazac rownanie rozniczkowe y*y'' − y'*y' − y
2
*y' = 0 mi wychodzi y=1 (na poczatku podstawiam tak jak mnie uczyli na studiach y=e
u(x)
, ostatecznie mam po skroceniu e
u(x)
= 1 co jest rowne y = 1)
17 sty 23:03