matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak obliczyć całkę
ank95:
e
2
x
∫
dx
x
2
17 sty 22:15
Eve:
2
=t
x
1
−2
dx=dt
x
2
17 sty 22:36
Dawid:
e
2
x
∫
dx=...
x
2
2
t=
x
2
dt=−
dx
x
2
2
−dt=
dx
x
2
1
2e
2
x
1
2
...=
∫
dx=
∫e
2
x
*
dx=
2
x
2
2
x
2
1
1
1
e
2
x
=−
∫e
t
dt=−
e
t
+C=−
e
2
x
+C=−
+C
2
2
2
2
17 sty 22:46
Eve:
nie dałeś pomyśleć autorce
17 sty 22:47
Dawid:
Przepraszam
Sam muszę się też uczyć na kolokwium
17 sty 22:48
Eve:
17 sty 22:50