rozwiąż równanie
aaaaaaaaa: x+53x−6−2x−32x−4=12
17 sty 21:20
aaaaaaaaa: 
?
17 sty 21:36
daras: luuuuuuuuuuuuuuuupa
17 sty 21:37
pigor: ..., x∊
R\{2}=Dr − dziedzina
danego równania, to np. tak :
| | x+5 | | 2x−3 | | 1 | |
... ⇔ |
| − |
| = |
| /* 6(x−2) ⇔ |
| | 3(x−2) | | 2(x−2) | | 2 | |
⇔ 2(x+5)− 3(2x−3)= 3(x−2) ⇔ 2x+10−6x+9= 3x−6 ⇔
⇔ −7x = −25 ⇔
x = 257 − szukane
rozwiązanie. ...
17 sty 21:38
aaaaaaaaa: dzieki za pomoc <3
17 sty 21:38
daras: pigor ma młode oczka albo rozwiązał juz ten sam przykład 1 000 000 razy

tylko czemu musi rozw. 1 000 001 ?
17 sty 21:43
aaaaaaaaa: dla zabawy
17 sty 21:45
daras: dla takich leni jak ty, którzy nie umieją albo nie chcą poszukać w arche
stawiam na to drugie
17 sty 21:46
aaaaaaaaa: forum zadaniowe jest chyba po to zeby komus pomoc a nie po nim cisnac, dziekuje za pomoc pigor
i reszta niech sie odczepi
17 sty 21:53
daras: ale nie jest po to żeby pisać gotowce, bo to tylko sztuka w pisaniu dla "pomagającego" oraz
sztuka w przepisywaniu ( czytaj kopiowaniu ) dla wklejającego post, nic poza tym
18 sty 08:55