wielomian
paweł: Rozwiąż równanie 2x3−50x2=0
17 sty 19:56
5-latek: x3−25x2=0
x2(x−25)=0 dalej Ty
17 sty 20:00
Mila:
2x2*(x−25)=0
x2=0 lub x−25=0
x=0 lub x=25
17 sty 20:00
paweł: Dzięki

muszę się konkretnie wziąć za matematyke.
17 sty 20:03
5-latek: Ni wiesz . Jak musisz to musisz
17 sty 20:05
paweł: za rok matura, a biorę się za rozszerzenie
17 sty 20:07
kyrtap:
Zapamiętaj :
jeżeli masz w zapisie, znak "=" masz zawsze znak alternatywy (∨)
jeżeli masz w zapisie znak "≠" masz zawsze znak koniunkcji (⋀)
Przykład :
2x
2 − x ≠ 0
x(2x − 1) ≠ 0
x ≠ 0 ⋀ 2x −1 ≠ 0
17 sty 20:13
paweł: Rozumiem, dzięki.

czasami lepiej się uczyć samemu, bo edukacja w szkołach średnich (nie
wszystkich) daje wiele do życzenia.
17 sty 20:17
kyrtap: Powodzenia
17 sty 20:21
Hajtowy: Poczekaj na studia ...

Tam zobaczysz prawdziwą samodzielność xd
17 sty 23:01
kyrtap: Co tam Hajtowy?
17 sty 23:05