matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenia
Dzidek:
Może ktoś sprawdzić te obliczenia? Będę wdzięczny. 2
x
+2*2
x
(x*2
−(x+2)
−(x−1)*2
−(x+1)
+2) =
1
1
2
x
+2*2
x
(
x*2
−x
−
(x−1)*2
−x
+2) =
4
2
1
1
2
x
+2*2
x
(
x*0,5
x
−
(x−1)*0,5
x
+2) =
4
2
1
1
2
x
+
x − x −1 + 4*2
x
= 5*2
x
−
x − 1
2
2
17 sty 19:44
Eve:
ok
17 sty 22:44