Kwadratowka dla opornego^^
Gogol: Znając pierwiastki x1=1/2+sqrt 5 oraz x2=1/2 −sqrt 5 wyznacz funckje kwadratowa
17 sty 19:36
Metis: Wyznaczyć chyba wzór funkcji kwadratowej...
Podstaw pierwiastki do postaci iloczynowej i wymnóż.
17 sty 19:40
5-latek: Nie ma napisane w jakiej postaci o moze zostawic w postaci iloczynowej
17 sty 19:46
Gogol: Przepraszam mialo byc wyznacz rownanie kwadratowe. Do postaci iloczynowej ciezko podstawic bez
wspolczynnika a
17 sty 19:56
5-latek: Przyjmij a=1
Z tych pierwiastkow co wymnozysz tez wyjdzie CI a=1 (sprawdz sobie
17 sty 19:59
Gogol: Czasem najlepsza podpowiedz jest najprostsza. Dziękuję.
17 sty 20:10