matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czworokąt ABCD wpisany w okrąg
illynay:
Czworokąt ABCD wpisany w okrąg ma boki długości AB=24, CD=7, BC=20, DA=14, średnica wynosi 25. Znajdź długość odcinka BD . Proszę o rozwiązanie przy standardowych oznaczeniach.
17 sty 15:21