d
grzybiarz: Oblicz pochodne f'(1) oraz f''(1) funkcji:
f(x) = e2x * lnx
pod xa sie podstawia 1 czy jak ?
17 sty 14:14
J:
| | 1 | |
f'(x) = 2e2x*lnx + e2x* |
| ... teraz podstaw x = 1 |
| | x | |
17 sty 14:15
J:
teraz liczysz drugą pochodna .. i podstawiasz x = 1
17 sty 14:16
grzybiarz: ok dzięki, czyli policzyć pierwszą pochodną i wstawić 1 i potem policzyć drugą pochodną i
wstawić 1.
17 sty 14:24
J:
..dokładnie tak ..
17 sty 14:25
daras: policzyć znaczy podstawić i wykonać działania
17 sty 14:36
daras: a jak ty grzyby rozpoznajesz ?
17 sty 14:37