matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
gość:
log
√
5
(5*
3
√
5
)=?
16 sty 22:44
5-latek:
Podstawowy wzor
1
log
a
n
b
m
=
*m * log
a
b
n
16 sty 22:47
gość:
czyli ile?
16 sty 22:49
5-latek:
√
5
=5
1/2
5*
3
√
5
= 5*5
1/3
= 5
1
*5
1/3
=
16 sty 22:54
gość:
Myślę że 4/3
16 sty 23:04
gość:
16 sty 23:12
Krystek:
(
√
5
)
x
=5*5
1/3
⇒5
1
2
x
=5
1
1
3
16 sty 23:15