matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całkowanie przez części
Turkuć:
Hejo Mam przykład taki :
lnx
1
inx
∫
dx=∫Inx(−x
−
1
)`dx,=−ln*
−∫(ln)`(−x
−
1
)dx,=−
−∫
x
2
x
x
1
1
inx
−
=−
x
x
x
16 sty 22:20
Turkuć:
I nie wiem czy dobrze zrobiłem
16 sty 22:21