a
qw: Witam mam problem, mam za zadanie określić czy liczba jest parzysta czy nie
Próbuję zrobić to tak
clc
clear all
n= input('podaj liczbe ')
z=mod(n,2)
if z=0
disp('liczba parzysta');
end
if z=1
disp('liczba nieparzysta')
end
niestety wyskakuje mi błąd
Error: File: Untitled4.m Line: 6 Column: 5
The expression to the left of the equals sign is
not a valid target for an assignment.
i nie wiem jak to poprawić,
mógłby ktoś zerknąć ?
Z góry dzięki
Program to matlab
16 sty 16:30
MQ: powinno być:
if z==0
i analogicznie w drugim "if"
16 sty 16:57