wyrażenie
Matema: Doprowadź wyrażenie do najprostszej postaci:
a) √(x−3)2 , gdzie x>3
b) √a2−10+25 , gdzie x ≥ 5
16 sty 00:41
upsp#60;0: =Ix−3I=x−3
zgubione x przy 10 zamiast a x winno być
Ix−5I=x−5
16 sty 00:44
Bogdan:
√ cos2 = |coś|
b) popraw zapis
16 sty 00:45
Matema: a) √(x−3)2 , gdzie x>3
b) √a2−10a+25 , gdzie x ≥ 5
16 sty 00:46
Krystek: b) jeżeli już to a≥5
16 sty 00:47
Matema: czepiasz się szczegółów teraz, pomoże ktoś?
16 sty 00:49
16 sty 00:50
Matema: w takim razie wytłumaczyłby ktoś szerzej jak to zostało zrobione?
16 sty 00:52
Krystek: Bogdan napisał Tobie √(z czegoś)2=Iz czegośI
16 sty 00:54
Krystek: Matematycznie √x2=IxI
16 sty 00:55
tela: POMOŻE KTOŚ


Doprowadź wyrażenie do najprostszej postaci :
a) (x+3)
2 =
b) 9(x−4)+(x−7)
2 =
21 sty 23:17
5-latek: W a) i b) sa wzory skroconego mnozenia wiec jaki problem jest
21 sty 23:19