matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promien zbiezności szeregu
ZrozpaczonaAnia:(:
Potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu zadania mam przykład
x + 2
∑
n=1
∞
= (
)
n
3−4i
co tutaj jest a
n
bo nie umiem tego wyznaczyc
16 sty 00:10
Gray:
Twój szereg (bez znaku równości) to ∑a
n
(x+2)
n
, gdzie
1
a
n
=
(3−4i)
n
16 sty 06:59