Log
Larasin: Dla jakich wartości parametru m, równanie x2−(2+log(2)m)x+(1−log(2)2m)=0
log(2)m to logarytm o podstawie 2 z m, nie wiem jak tu zapisać
Jak się zająć tym przykładem, jak uporządkować czy coś...?
15 sty 23:51
Krystek: Jakie masz pytanie, dokończ.
15 sty 23:54
5-latek: Glowa na lewo a tam piszse Wpisz a otrzymasz
Poza tym cos nie pominelas ?
x2−(2+log2m)x+(1−log22m)=0
15 sty 23:55
5-latek: Dobry wieczor
Krystek

dzisiaj meczylem obraz i przeciwobraz funkcji
15 sty 23:56
Larasin: Pytam w jaki sposób to zrobić... Wyciągnąć log przed nawiasy?
15 sty 23:57
Krystek: Ponawiam JAKIE JEST PYTANIE?
@
5−latkużycze powodzenia


!
15 sty 23:59
5-latek: dzieki krysiu


Zaswiadzczenie o ktorym CI pisalem juz mam . Moge w koncu wracac do pracy
16 sty 00:03
Larasin: Pytanie jest od czego zacząć rozwiązywanie tego przykładu. Byłabym wdzięczna, jakbyś wskazał mi
drogę, którą następnie będę mogła podążać...
16 sty 00:08
Krystek: Czy umiesz czytać ze zrozumieniem , to przeczytaj treść .Czy zawiera ona pytanie?
16 sty 00:10
Larasin: ...ma dokładnie jedno, ujemne rozwiązanie. Wybacz, zmęczenie materiału.
16 sty 00:14
Krystek: Δ=0 i q<0
16 sty 00:17
upsp#60;0: Ups Δ=0 i p<0
16 sty 00:32
pigor: ..., lub Δ>0 i c<0 (2 pierwiastki różnych znaków) ...
16 sty 00:47
Krystek: Pigor ma być dokładnie 1 ujemne rozwiązanie stąd Δ=0 p<0 ?
16 sty 00:52
pigor: ...racja , słowo dokładnie gdzieś mi ... ; przepraszam.
16 sty 00:54
Krystek: Spokojnej nocy , kolorowych snów
16 sty 00:56