powinowactwo prostokątne
truskawka: Jakie przekształcenia muszą zajść żeby narysować wykres g(x)= 12f(2x)−3 ?
Kombinuję, jak mogę, ale chyba źle...
bo tak:
f(x) −−−> POYk=12−−−> POXk=12 −−−>Tu=[0,−3]
Jak to jest z tą kolejnością przekształceń?
15 sty 23:24
truskawka: ?
16 sty 00:00
Krystek: ok
16 sty 00:02
truskawka: właśnie nie jest dobrze
16 sty 00:18
Krystek: Nakreślisz f(2x) pomniejszasz 2 razy i przesuwasz o wektor , a co innego?
16 sty 00:20
Krystek: ?
16 sty 00:46
truskawka: tutaj kolejność jest ważna...nie wychodzi mi taki wykres jak w odpowiedziach po prostu..
16 sty 01:17