matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Rafał:
Prosiłbym o sprawdzenie i ewentualne korekty S−znak całki
1−2x+x
2
1
2x
x
2
S
=S
−S
+ S
=
x
√
x
X
3
2
X
3
2
X
3
2
= S x
−3
2
−2 S x
−1
2
+ S x
1
2
= = −2x
−1
2
−4x
1
2
+
2
3
x
3
2
liczby po x to potęgi Z góry dziękuję za pomoc
15 sty 23:20
Eve:
ok
15 sty 23:24