Rysunki przedstawiają nakrętkę widzianą z dwóch stron − z góy i z boku.
M@ti:

Rysunki przedstawiają nakrętkę widzianą z dwóch stron − z góry i z boku. Wymiary podano w
milimetrach. Stal z której wykonano nakrętkę ma gęstość 8000kg/m3. Oblicz masę 20 takich
nakrętek.
15 sty 19:52
Eve: w podstawie masz figurę: ośmiokąt−koło
r
k=8: oblicz pole tego koła
odejmij, masz pole podstawy
wysokość masz 12
V=?
V*20=?
m=ρ*V

miłego liczenia
15 sty 19:58
ax:
Znów komuś wydaje się, że ułożył fajne zadanie.
Skoro nakrętka to ma gwint a skoro ma ... to przyjemnego liczenia.
15 sty 20:07
Eve: oj tam oj tam, mały gwincik to i błąd pomiarów mały
15 sty 20:10
M@ti: Przepraszam... to miał być sześciokąt
15 sty 20:42
Eve: na pewno? bo wtedy nie zgadza mi się 15 i 26, albo źle widzę
15 sty 21:18
M@ti:

Taki rysunek jest...
16 sty 14:56
5-latek: Przy M16 nie taki znowu maly ten gwincik
16 sty 15:09