Liczby zespolone, moduł.
majkel: Liczby zespolone. Wyznacz moduł
((1+√3i)2*(1−i)3)/(i+√3)
15 sty 19:48
Eve: [1−√3*(−1)1)+[1*(−1)+√3*(−1)]i/(i+√3)
licz
15 sty 20:03
Saizou :
z=1+√3 czyli z=2eπi/3
w=1−i czyli w=√2e7πi/4
q=i+√3 czyli q=2eπi/6
zatem.........
15 sty 20:14
majkel: dzieki, juz mam
15 sty 21:35
PW: Pytali o moduł, trzeba więc sobie odpowiedzieć − czy musimy to jakoś mnożyć przez siebie, czy
skorzystać z faktu, że moduł iloczynu ... itd.
15 sty 21:38
Gray: Właśnie, patrzę i nie dowierzam...
15 sty 21:44