Wlasnosci funkcji cd
5-latek: Niech y=2x
Znajdz obrazy i przeciwobrazy zbiorow
a) <0,1> to f(<0,1>=<0,2>
b) (2,4) to f((2,4))=(4,8)
c)(−2;1> to f((−2;1>)= (−4,2>
d) {0,1} to f({0,1})={0 ,2}
tutaj liczylen wartosci funkcji
Teraz przeciwobrazy −− tutaj muszse policzyc wartosc argumentow czyli
| | 1 | |
a)<0,1> to f−1(<0,1>)= <0, |
| > |
| | 2 | |
b)(2,4) to f
−1((2,4))=(1,2)
| | 1 | |
c)(−2,1> to f−1((−2,1>)= (−1, |
| ) |
| | 2 | |
| | 1 | |
d) {0,1} to f−1({0,1})= {0, |
| ) |
| | 2 | |
15 sty 19:17
5-latek: w c ma byc na koncu domkmiety i w d) ma byc na koncu }
15 sty 19:26
Eve: tak
15 sty 21:06
5-latek: Witam i dziekuje
Eve
15 sty 21:21
Eve: nmzc

czy ty naprawdę nie chodzisz do szkoły
15 sty 21:27
5-latek: Eve 
Naprawde nie chodze do szkoly
15 sty 21:37
Eve: no to jestem pod wrażeniem, jesli to nie ściema
15 sty 21:42
5-latek: Nie . To nie jest ściema .
15 sty 21:45
Eve: gratuluje zatem wiedzy, pomysłów i zaciętości
15 sty 21:47
5-latek:
15 sty 22:07