matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje odwrotne
Ania:
Znajdź funkcję odwrotną : y= 2
x
2
log
2
y = log
2
2
x
2
x
log
2
y =
* log
2
2
2
x
log
2
y =
* 1 / : 2
2
log
2
y
= x
2
log
2
x
g(x) =
2
Czy dobrze to zrobiłam ?
15 sty 18:06
Ania:
?
15 sty 18:18
PW:
Czwarty wiersz od dołu:
pomnożyć przez 2
, nie podzielić.
15 sty 18:55