matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
Tomasz:
W okręgu o promieniu r wpisano sześciokąt foremny ABCDEF znaleźć promień okręgu wpisanego w trójkąt ACD Z góry dziękuje za pomoc.
15 sty 18:06
dero2005:
AD = 2r CD = r AC = r
√
3
AC*CD
x
=
(AC+CD+AD) ⇒ x =
2
2
15 sty 18:27