Proste skośne
turban: Proste skośne.
Witam. Potrzebuje pilnie pomocy przy tym zadaniu. Nie mam pojęcia jak je rozwiązać.
Radiowa stacja nasłuchowa składa się z dwóch prostoliniowych anten zawieszonych na dwóch parach
pionowych słupów. W każdej parze słupy ustawione są w przeciwległych wierzchołkach kwadratu
ABCD o boku równym 40m. Wysokości słupów ustawionych w punktach A,B,C,D są równe odpowiednio
hA= 10m hB=20m hC=25m hD=40. Oblicz najmniejszą odległość między antenami,
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki!
15 sty 18:06