Wlasnosci funkcji
5-latek: Litera f oznacza funkcje f(x)=x2dla x∊R (f:R→R} Bede mial 3 zadanka .
Zadanie nr 1. na poczatek
Znajdz:
f(<0,1>) =<0,1>
f(<2,4>)= <4,16>
f(R)= ?
f(<0,oo>) =<0,oo>
Co do f(R) to przeciez nie moge napisac ze obrazem f(R) bedzie R Bo taki nie jest zbior
wartosci tej funkcji . Wedlug mnie bedzie tez <0,oo>
Nie wiem czemu autor domknal przedzial przy oo
15 sty 17:57
5-latek: Zadanie nr 2
Tez dotyczy tej funkcji
Znajdz przeciwobrazy zbiorow
{0} to f
−1({0})=0
{1} to f
−1({1})= {1,−1}
<0,1> to f
−1(<0,1>= <−1,1>
| | 1 | | 1 | |
<0,05> to f−1(<0,05)=<− |
| ., |
| > |
| | √2 | | √2 | |
<−1,1> −znowu tutaj jest tak −funkcja ta nie osiaga wartosci −1 i minusowych wiec bedzie tak
samo jak dla <0,1>
15 sty 18:16
5-latek: Zadanie nr 3
Znajdz :
f−1(<0,4>)= <−2,2>
f(<0,2>=<0,4>
15 sty 18:23
Godzio:
Wydaje się być wszystko dobrze.
15 sty 18:25
5-latek: Czesc
Godzio
Dzieki za odpowiedz
15 sty 18:28