Obliczenia
Karolina: 5 maszynistek pisze pewną liczbę stron maszynopisu w ciągu 6 godzin.Oblicz, w jakim czasie
taką samą partię stron i przy takiej samej wydajności pracy napisze 12 maszynistek ?
22 lis 00:04
Łukasz: układamy równanie
x−liczba napisanych stron
5*6h=x
12*t=x
5*6h=12*t
odp. t=2h40min
22 lis 00:12
Basia: Wszystko dobrze oprócz zakończenia:
| 30 | | 15 | | 5 | |
| = |
| = |
| = 2,5 h |
| 12 | | 6 | | 2 | |
czyli 2 godziny i 30 minut
22 lis 00:15
Łukasz: nie moje jest dobrze bo 1h=60min a nie 100min
22 lis 00:35
Łukasz: dobra jednak moje jest źle
22 lis 00:39
Lak: Widze że Łukasz tez mistrz matematyki no bez jaj Nie umie nawet dzielić.
22 lis 06:58