całka
Amad: Może mnie ktoś nakierować jak taką całkę policzyć?
∫ exx2
15 sty 14:48
J:
..najpierw ją porządnie zapisz ..
15 sty 14:55
Amad: spoko to nie moja wina ..... tylko tak wychodzi jak próbuje cos podzielic.. ex / x2
15 sty 14:56
J:
| | 1 | |
przez części .. v' = |
| u = ex
|
| | x2 | |
15 sty 15:00
Amad: robiłem przez części i mi nie wyszlo czyli gdzies zamieszałem
dzięki wielkie
15 sty 15:02
J:
| | 1 | | 1 | |
..prościej ... podstawienie: t = |
| dt = − |
|
|
| | x | | x2 | |
... = −∫e
−tdt = ...
15 sty 15:05
Amad: spróbuje przez części bo to dawno temu mam za sobą a tak dla własnej satysfakcji chce sobie
przypomnieć
15 sty 15:11
mar: | | 1 | |
hm, a z tego podstawienia nie wynika, że x= |
| i wtedy = −∫e1/t |
| | t | |
15 sty 15:25
J:
..tak ..popatrz: 15:05 ..
15 sty 15:42