matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Mediana statystyka czy dobrze zrobione?
Jan:
Wiek: Ilosc skumulowany do 2 lat 5 5 2−5 9 14 5−15 14 28 15−20 9 37 20+ 13 50 Klasa=50/2=25
4
50
4
Mediana=2+
(
−14)=2+
*11=6,88
9
2
9
15 sty 13:01