matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
ala:
pochodna! mógłby ktoś rozwiązać?
f'(x)=(1−x
2
)ln(1−x)
15 sty 09:46
J:
−1
f'(x) = −2x*ln(1−x) +(1−x
2
)*
1−x
15 sty 09:51
J:
.. po uproszczeniu .. = −x[2ln(x−1) + 1] − 1
15 sty 09:56
ala:
dzięki
15 sty 09:57