matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
miejsce zerowe
Mina:
Jakie będzie miejsce zerowe funkcji f(x) =
6
x+1
−2
?
14 sty 23:52
Mirus:
6
x+1
− 2 = 0
6
x+1
= 2 6 = 2x + 2 4 = 2x x = 2
14 sty 23:57
Mina:
dzieki
15 sty 00:02