matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
muflon:
∫dx/
√
4−9x
2
14 sty 23:36
muflon:
t=
√
4−9x
2
14 sty 23:36
muflon:
dobre podst?
14 sty 23:37
ICSP:
2
x =
t
3
14 sty 23:37
muflon:
?
14 sty 23:56
J:
2
2
x =
t , dx =
dt ...
3
3
2
1
1
1
2
..
∫
dt =
∫
dt =
arctg(3/2x) + C
3
√
4−4t
2
3
√
1−t
2
3
15 sty 08:35
J:
1
... oczywiście .. =
arcsin(3/2x) + C
3
15 sty 08:40