matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja jest określona następująco
tasiorkk:
f(x)={−x−4 dla x∊(−
∞
;−1) {x−2 dla x∊[−1:3) {−2x+8 dla x∊[3;+
∞
) 1. wyznacz miejsce zerowe funkcji 2. podaj przedziały monotoniczności funkcji 3. rozwiąż równania f(x)=1 oraz f(x)=−2
14 sty 19:33