| x+4 | ||
mam pytanko, jak zabrać się za rysowanie wykresu f(x)=| | | pozdrawiam | |
| x |
mniej więcej tak. Zrób sobie tabelkę, oblicz kilka punktów najważniejszych, przez które
przejdzie wykres i rysuj. Powodzenia!
Spróbowałam to zrobić dokładniej. Myślę, że jako−taki kształt widać
| 4 | ||
f(x)= |1+ | | | |
| x |
| 1 | ||
1/ narysuj wykres g(x)= 1+ | , x≠0 −−− hiperbola | |
| x |
| 4+x | 4 | x | 4 | |||||
Teraz | | |= | | + | |= | | +1| | ||||
| x | x | x | x |
| 4 | ||
Wykres tej funkcji czyli y= | +1 potrfisz narysowac bo to jest przeciez hiperbola | |
| x |