matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole trapezu prostokątnego
Grzechu:
Oblicz pole trapezu prostokątnego. Proszę o pomoc CB = 7,5 AB = 12,5 AC = 10 kąt ACB = 90 stopni
14 sty 18:57
Eve:
ΔACB iΔEBC sa podobne, bo maja 1 kąt wspólny i są prostokątne
14 sty 19:23
Eta:
d*c
h=
= ..............
a
b=
√
d
2
−h
2
=...........
a+b
P=
*h=...........
2
podstaw dane i dokończ..........
14 sty 19:37
Grzechu:
Dzięki wielkie
14 sty 20:01
fsdasda:
δβα≥
14 sty 20:17