Zbiór wartości funkcji
Agg: Napisz wzór ogólny funkcji g której wykres powstaje z wykresu funkcji f przez przesunięcie
| | 3 | |
równolegle wykresu funkcji f(x) = |
| o wektor v=[−3,2]. Wyznacz dziedzinę i zbiór wartości |
| | x | |
funkcji g.
Chodzi mi tylko o zbiór wartości funkcji ponieważ nie jestem pewna jak to zapisac proszę o
pomoc.
14 sty 18:32
14 sty 18:34
5-latek: asymptota pozioma y=2
wiec zbior wartosci (−oo,2)U(2,oo) lub inny zapis
ZWf=R\{2}
14 sty 18:35
Agg: | | 3 | |
Wiem ze powstaje g(x) przez translacje |
| +2 dziedzina {−3} ale napisałam ze chodzi mi o |
| | x+3 | |
zbiór wartości
14 sty 18:37
Agg: Okej dzięki wielkie
14 sty 18:37