rozwiąż
kasiek: W rozwinięciu ( x2+1/x)7 współczynniki 4 i 13 są sobie równe , znajdź je?
21 lis 22:25
Basia:
| | | |
(a+b)n = ∑i=0,1,...,n | anbn−i |
| | |
w rozwinięciu (a+ b)
7 jest
osiem wyrazów (0,1,2,3,4,5,6,7)
nie ma współczynnika
13
Popraw treść.
22 lis 01:18
Basia:
(x
2+
1x)
7 =
| | | | | |
*x14 + | *x12*1x + | *x10*1x2 + |
| | | |
| | | | | |
*x8*1x3+ | *x6*1x4 + | x4*1x5+ |
| | | |
22 lis 01:41
kasiek: (x2+1/x)n współczynniki 4 i 7 są równe , znajdź je?
22 lis 01:59
kasiek: A czy można liczyć na pomoc w tym zadaniu

?
22 lis 20:45
kasiek:
22 lis 20:45