matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji , obliczanie , punkt przecięcia
wikiii :
Oblicz współrzędne punktu przecięcia się wykresów funkcji y=
1
2
x−3 ; y= −3x+
1
2
21 lis 21:23
Bogdan:
Rozwiąż po prostu układ równań
21 lis 21:54
Łukasz:
1
1
2
*x−3=−3x+
2
1
1
1
3
x=3
/:3
2
2
2
x=1
1
y=
−3
2
1
y=−2
2
21 lis 22:01
dawid:
2000n
19 paź 19:11