Uklad wspolrzednych
5-latek:

Jaka figure na plaszcyznie okresla nierownosc x>0
Wedlug mnie bedzie to obszar zaznaczony na zielono (czyli bedzie to 1 i 4 cwiartka ukladu bez
osi OY. Dobrze?
14 sty 14:17
J:
tak ... bez osi OY ..
14 sty 14:19
5-latek:

dzieki

A taka y>x wiec nanapiszse to tak x<y
czyli to co jest pod y=x Dobrze?
14 sty 14:25
J:
..odwrotnie ...

... to co nad prostą y = x
14 sty 14:27
Metis: Lecisz w stronę −
∞ 5latku
14 sty 14:29
5-latek: Dobrze czyli czerone nad y=x .
Zaraz poprawie w zeszycie . dzieki
14 sty 14:32