matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Vsjsj
Sara:
Oblicz granice funkcji:
√
1+x
2
−
√
1−x
2
u{4x
2
} x daży do 0
14 sty 11:39
irena_1:
√
1+x
2
−
√
1−x
2
1+x
2
−1+x
2
=
=
4x
2
4x
2
(
√
1+x
2
+
√
1−x
2
)
2x
2
1
1
1
=
=
→
=
4x
2
(
√
1+x
2
+
√
1−x
2
)
2(
√
1+x
2
+
√
1−x
2
)
2(1+1)
4
14 sty 12:58