logarytmy
kajtek: Zad 1 Oblicz log216 9*log1/3 6. Zad 2 Wyznacz dziedzinę i miejsca zerowe funkcji g(x)=log2
(2x3+x2−2x) Zad 3 rozwiąz równanie log2 (log9(log3x))=−1
14 sty 09:55
J:
| | log1/36 | | −log36 | | −log36 | | 2 | |
1) = |
| = |
| = |
| = − |
| |
| | log9216 | | 3log96 | | (3/2)log36 | | 3 | |
14 sty 10:05
J:
2)
a) dziedzina : 2x3+x2−2x > 0
b) m.zerowe: 2x3+x2−2x = 1
14 sty 10:07
Janek191:
z.1
log
216 9 * log
136 = log
63 3
2 * log
3−1 6 =
| | 1 | | 2 | | log3 6 | | 2 | |
= |
| *2*log6 3 *( − log3 6} = − |
| |
| = − |
| |
| | 3 | | 3 | | log3 6 | | 3 | |
14 sty 10:08
5-latek: Przeciez to jest spawdzian
14 sty 10:09
Janek191:
Skąd to wiadomo ?
14 sty 10:10
Janek191:
To więcej nie robię
14 sty 10:10
J:
| | 1 | | 1 | |
3) ⇔ log9(log3x) = − |
| ⇔ log3x = 9−1/2 ⇔ log3x = |
| ⇔ x = −1 |
| | 2 | | 3 | |
14 sty 10:13
J:
Cześć
małolat ... to teraz to mówisz ?...
14 sty 10:14
5-latek: Dopiero sie z Toba przywitam bo musialem szybko wyjechac
14 sty 13:55