| 6x2 | x2 | |||
∫ | dx=6∫ | dx=... | ||
| 4√2−x3 | 4√2−x3 |
| 4 | ||
− | t3dt=x2dx | |
| 3 |
| 24 | t3 | 24 | ||||||||||||||
...=6∫ | dt=− | ∫ | dt=− | ∫t2dt= | |||||||||||||
| t | 3 | t | 3 |
| 24 | 1 | 8 | ||||
=− | * | t3+C=− | (4√2−x3)3+C | |||
| 3 | 3 | 3 |
| t3/4 | 8 | ||||||||||||
... = −2∫ t−4dt = −2 ∫ | dt = − | (2 − x3)3/4 + C | |||||||||||
| 3 |
| 1 | 1 | x2 | ||||
∫xln(x−1)dx = | x2ln(x−1) − | ∫ | dx =
| |||
| 2 | 2 | x−1 |
| x2 | x2−1 | 1 | 1 | |||||
∫ | dx = ∫ | dx + ∫ | dx = ∫xdx + ∫1dx + ∫ | dx =
| ||||
| x−1 | x−1 | x−1 | x−1 |
| 1 | ||
x2 + x + lnIx−1I
| ||
| 2 |