Rozwiąż równania i nierówności z wartością bezwzględną
ppawzik: Nierówności
a) 5/|x−7| ≤4
b)|2x−2/x−4| > 4
d) |x−1/x−2|>x−1
e)|x−1|/x−1 ≥ x
f) x+2/|x+2| < 2/x−1
g) |x|/x−1>x
h)|x−2|/x < x
Równania
a) 8/x−2 = |x|
b) 12/|x−4|= x
c) |x/x+4|=1
d) 1/|x+1|= 2/|2x−3|
Bardzo proszę o pomoc
13 sty 23:33
5-latek: Czemu tak pozno ?
Podejrzewam tez ze to nie dzisiaj te zadania dostales do zrobienia
14 sty 00:02
panpawel: 5/|x−7| ≤4
rozwalasz na przypadki
1' x≤7
2' x>7
i rozwiązujesz
Tak na dobry początek
14 sty 00:04
ppawzik: Zapomniałem napisac iż przykład pierwszy rozwiązałem dzieki przykładom które zostały
umieszczone na tej stronie

ale tak czy inaczej dziekuje.
Zadania mam do zrobienia na najbliższy poniedziałek
15 sty 10:22
ppawzik: Jest jakaś szansa że ktoś pomoże zrobić resztę?
18 sty 15:44