matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
Niemadry Student:
9x
2
− y
2
|y| −2
Jak będzie wyglądał wykres? Lub jak przerobić to na y = ?
13 sty 22:46
PW:
Pytanie niejasne. Jeżeli jest to funkcja dwóch zmiennych określona wzorem
9x
2
−y
2
f(x,y) =
,
|y| − 2
to nie da się "przerobić na y = ...". Rysowanie wykresu takiej funkcji to koszmar.
13 sty 22:56