Pomocy
Darek: Ile punktów wspólnych mają podane krzywe.
13 sty 22:44
ax:
13 sty 22:49
5-latek:

narysuj to
Przeciez x
2+y
2=4 to okrag o S=(0,0) i pronieniu r=2
| | 3 | |
y= |
| −1 to ronanie hiperboli |
| | x | |
Wychodzi ze 1 punkt wspolny
13 sty 22:51
5-latek: Wyzej jest lepszy wykres bo bardziej kwadratowe kratki
13 sty 22:52
Darek: Dziękuję

A da się to zrobić bez rysunku?
13 sty 22:58
ax:
musisz rozwiązać równanie
13 sty 22:59
Darek: Właśnie próbowałem i są te kwadraty i nie wiem jak to zrobić.
13 sty 23:01
ax:
proste nie jest−
13 sty 23:03
Darek: Dlatego proszę o pomoc.
13 sty 23:06
ax:
zrobiłbym inaczej.
Nie pytają jakie punkty tylko ile.
13 sty 23:08
5-latek: | | 3 | |
Chyba nalezy do rownania okregu wstawic za y= |
| −1 |
| | x | |
13 sty 23:10