pomozecie?
krzychu: 1. a)Pole podstawy graniastosłupa prawidłowego czworokątnego jest równe 16cm2 . Oblicz
objętość tego graniastosłupa,jesli jego przekątna ma dł.9cm
b) Przekątna graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma dł.25cm i tworzy z krawędzią
podstawy kąt α taki, że sin α=0,96.
oblicz objętość tego graniastosłupa.
21 lis 19:30
Godzio: 16=a2
a=4
d=a√2=4√2
d2+H2=92
81−16*2=H2
81−32=H2
7=H
V=a2*H=16*7=112
b)
napewno z krawędzią ?
21 lis 20:20
krzychu: Tak−z krawędzią
21 lis 20:43
krzychu: ma ktos pomysl na podpunkt b?
21 lis 21:32