Logika
Gląb: Hej wszystkim

Mam jedno pytanie

a mianowicie rozwiązuje zadanie żeby wyznaczyć obraz zbioru
A i przeciwobraz zbioru B gdzie f:R→R, f(x)= x
2= 2 , A={−1,2) i B=(1,3).
Moje rozwiązanie:
Obliczam obraz zbioru A:
f[−1,2)=[3,6) a w odpowiedziach jest [2,6) czy to ja robię źle

13 sty 21:56
Saizou :
masz określoną funkcję f:R→R, f(x)=x
2=2

coś jest nie halo
13 sty 22:01
Gląb: oj przepraszam f(x)= x2+2
13 sty 22:03
Saizou :
abstrahując od obrazu funkcji i tego zadania
jaka jest najmniejsza wartość funkcji f(x)=x
2+2 na przedziale [−1:2]
13 sty 22:08
Gląb: 2 hmm teraz wiem skąd się wzięła ta 2 ale nwm dlaczego 2 a nie 3, mógłbyś mi to wytłumaczyć?
13 sty 22:10
Gląb: Proszę
13 sty 22:10
Saizou :
no bo....f(0)=2, bo 0∊[−1;2] i to jest najmniejsza wartośc w tym przedziale
13 sty 22:14
Gląb: Ok ale jak spr fx)=−1 to wychodzi 3 a nie 6
13 sty 22:22
Gląb: aaa sorki, już zczaiłem !
13 sty 22:23