planimetria
eligiusz: W trójkącie ABC o bokach długości

AB|=9, |AC|=3 i |BC|=7 opisano okrąg. W punkcie A
poprowadzono styczną do okręgu, która przecięła przedłużenie boku BC trójkąta w punkcie D.
Oblicz długości boków trójkąta ACS. Wykorzystaj informację że kąt |DAC|=|ABC|
13 sty 21:48
eligiusz: No ej...do matury wam się przyda!
13 sty 22:02
ax:
to zdecyduj się ... D ... S ...
wpisano .... opisano
13 sty 22:03
eligiusz: opisano, nie ma mowy o wpisaniu....*ACD
13 sty 22:07
ax:
....to "Na trójkącie .... opisano ...
a zaczynasz " W trójkącie ...
13 sty 22:16
eligiusz: aaa...ok ok, mój błąd. A jakieś przemyslenia z zadaniem? nie wiem jak to ugryźć.
13 sty 22:22
13 sty 22:40
eligiusz: ok, tego mi brakowało−dzięki
14 sty 17:44