matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zxxxx
Karolina:
Oblicz pochodną (x
3
+5) /
√
2
13 sty 20:32
Saizou :
x
3
+5
y=
√
2
1
1
y'=
[x
3
+5]'=
3x
2
√
2
√
2
13 sty 20:33
ax:
3
√
2
f'(x)=
x
2
2
13 sty 20:34
Karolina:
chyba tu błąd jest... co?
13 sty 20:39
52:
Wszędzie ta sama odpowiedź.
13 sty 20:39
Saizou :
1
√
2
=
√
2
2
13 sty 20:40