Logarytmy
Olek: oblicz:
a)log0,5(log381)
b)log4√10−log33√3
c) log8+log125
d) log162√2
13 sty 19:53
5-latek: a) log1/2 4=
13 sty 19:55
Eve: log331/3
log 8*125
log16(2*21/2)
13 sty 20:02
Olek: Eve a co się stało w tym przykładnie b z tym log 4√10 ?
mógł byś to troszkę rozpisać.. proszę
14 sty 17:24
5-latek: OJ tam odrazu co sie stalo

Musiala robic kolacje i zapomniala o nim
| | 1 | |
log4√10= log101/4= |
| log10= juz sam |
| | 4 | |
14 sty 17:29
Olek: | | 1 | | 1 | |
czyli będzie |
| * 1 = |
| |
| | 4 | | 4 | |
14 sty 17:34
Eve: oj tam, zapomniałam

myślałam, że jak masz c i dto i b zrobisz
14 sty 17:36
5-latek: Tzn w tym sensie kolacje zeby mial sily Wam i mnie pomagac
14 sty 17:45
Eve:
14 sty 18:06