matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz zbiory
1234:
Wyznacz zbiory A∪B, A∩B i A\B. )A=(−
∞
;sin150stopni), B=(cos(−90stopni); tg240stopni)
13 sty 19:40
Ditka:
sin150=sin30=1/2 cos(−90)=cos90=0 tg240=tg60=
√
3
A=(−
∞
,1/2) B=(0,
√
3
) A∪B=(−
∞
,
√
3
) A∩B=(0,1/2) A\B=(−
∞
,0>
13 sty 22:05